BBS velgen

BBS is een Duitse fabrikant in velgen dat is opgericht in de jaren zeventig. Ze staan bekend om het leveren van BBS velgen voor verschillende race competities zoals de Formule 1, WTCC, WRC, Indy Racing League Series en Champ Car. Het bedrijf BBS is in 2007 failliet verklaard, maar de activiteiten zijn overgenomen door Punch International. Zij hebben ervoor gekozen om de merknaam niet te veranderen. BBS staat bekend om hun brede mogelijkheden voor het produceren van sportvelgen voor serieproductieauto’s.

  • bbs velgen
  • bbs velgen

De technologie van BBS Velgen

BBS staat bekend om het produceren van velgen met een professioneel design. Door gebruik te maken van innovatieve strategieën zoals het gebruik maken van 3D printers, wordt het productieproces geoptimaliseerd. Door deze innovatieve oplossingen beschikken ze over een lichter gewicht en meer stabiliteit. Het produceren van BBS velgen gebeurt met de hoogste kwaliteit materialen. Ook beschikken BBS velgen over een aanrijding bescherming. Dit onderdeel is exclusief van BBS en kan eenvoudig worden vervangen als het beschadigd is. Hiervoor hoeven de wielen niet te worden gewisseld.

In 1972 produceerde BBS een driedelige sportvelg, op dat moment revolutionair in de autosport. Minder lang geleden produceerde BBS de Air Inside Technology (AIT). Een technologie waarbij er holle kamers in het wiel worden gecreëerd. Hierdoor wordt er veerloos gewicht gereduceerd en dit zorgt weer voor meer brandstof efficiëntie.

BBS Velgen in de Formule 1

De Formule 1 is wereldwijd de meest populaire race competitie. BBS is al jaren actief in het leveren van BBS velgen voor Formule 1 teams. Omdat BBS over een exclusieve kwaliteit beschikt is kopiëren haast niet mogelijk. Dit zorgt ervoor dat BBS velgen dus ook in de koningsklasse van de autosport gebruikt worden. Concurrenten op dit gebied zijn Oz, Enkei, Rays en Fondmetal. BBS velgen kun je tegenwoordig vinden bij de auto’s van Ferrari.

Soorten BBS Velgen

Ook voor standaard auto’s produceert BBS de velgen. Het assortiment bestaat uit drie lijnen met elk hun eigen prestaties, namelijk de forged line, de performance line en de design line. Dit zijn drie verschillende vormen die op andere manieren worden geproduceerd. De forged line is kleiner door een optimale materiaalstructuur, hierdoor is het wiel lichter in gewicht. De performance line heeft als resultaat een dunnere buitenkant en daardoor een lichter gewicht. De design line wordt geproduceerd met een ingewikkelde technologie die alleen door experts kan worden toegepast. De technologie is gebaseerd op hoge kwaliteit die lang mee gaat.

Meer over BBS velgen kunt u lezen op de website van BBS