profiel checken op autoband

Autoband, gaat u voor veiligheid?

Autobanden, volgens ons onderschatten veel mensen de waarde en de staat van de band. Een autoband is namelijk het enige verband wat de auto heeft met de weg. Als er dus iets mankeert aan de autoband dan verliest u al snel alle controle. De grootste angst van veel mensen is ook het verliezen van controle. Dit kunt u gelukkig voorkomen door goed materiaal onder u auto te schroeven. Wij vinden dan ook dat u moet beginnen met goeie autobanden. De beoordeling van goeie autobanden doen wij aan de hand van de dikte van het het profiel. Dit mag namelijk niet onder een bepaalde grens komen. Als u dit wel doet levert dit ten eerste gevaarlijke situaties op. Maar u kunt ook nog een boetes krijgen en als u auto APK gekeurd moet worden zal de auto geen APK krijgen.

Wettelijke bepaling autoband

Het is wettelijk bepaald dat u een minimaal profiel op uw autobanden mag hebben van 1.6 millimeter. Zoals gezegd als u onder deze grens zakt zal dit gevolgen hebben. Ik heb altijd het idee dat wij in Nederland vrij streng zijn op het gebied van veiligheid wetgevingen. Echter is dit bij autobanden niet het geval. In veel andere Europese bestemmingen ligt deze ondergrens hoger. Dit is uiteraard niets voor niets. Hoe meer profiel u heeft hoe meer grip. U neemt dus een risico als u iedere keer die ondergrens opzoekt van 1.6 millimeter. Een veel gebruikte truc voor het besparen van uw banden is het verwisselen van de band. U kunt eigenlijk altijd een band omzetten van voor naar achter. Maar wel de band aan de zelfde kant, dus een band van lv naar la is mogelijk. Echter raden wij af om de band te veranderen van kant. Dit heeft ermee te maken dat er een rijrichting in de band zit. Als u de band van kant verandert zonder dat u dit ook met de velg doet zal de rijrichting verkeerd omzitten. Dit zal leiden tot onbalans dus beperk uzelf tot het verwisselen van u banden van voor naar achter.

De rede dat veel mensen hun banden willen verwisselen is omdat een autoband eentonig sluit als hij alleen maar voorzit. Als hij van voor naar achter word geplaatst zullen de banden op alle facetten gebruikt worden dus ook sluiten.

Kwaliteit autoband

De kwaliteit van een autoband is zeker niet altijd het zelfde. Er zijn namelijk banden die sneller sluiten en minder grip bieden dan andere banden. Dit is als je naar de prijs kijkt ook niet zo vreemd. Er zit namelijk ook een groot verschil in aankoopprijs. Het is dus verstandig om een afweging te maken welke autoband het meest geschikt voor u is. Maakt u veel kilometers dan is een duurdere autoband een goeie keuze. Als u, uw voertuig gebruikt als een boodschappen auto dan zullen de goedkopere banden ook wel voldoen. Als u dus ziet dat uw profiel onder de 3 millimeter begint te komen. Kijk dan eens rond naar nieuwe banden en maak een wijs besluit. Wij willen u graag een degelijk advies geven.

Geplaatst in Nieuws.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *