Auto op krik om band te vervangen

autoband vervangen weet u hoe het moet?

De meeste mensen hebben het wel eens meegemaakt een lekken band. Het komt altijd op een vervelend moment. Zeker als je niemand om je heen hebt die weet hoe een autoband vervangen moet worden. Het is dan ook wel verstandig om te weten hoe je een autoband vervangt. In enkele eenvoudige stappen laten we u zien dat het zeker niet zo moeilijk is als het lijkt.

Voordat u kunt beginnen moet u zichzelf altijd eerst afvragen of het wel veilig is om hier uw band te vervangen. Stel jezelf de vraag ben ik goed zichtbaar als iemand de controle verliest over het stuur kan die persoon mij dan raken. Als u de plek veilig bevonden heeft is het ook wel handig als u gereedschap mee hebt. Essentieel zijn een krik, een moersleutel en wielmoeren uiteraard ook een reservewiel. In sommige gevallen moet u de wieldop nog verwijderen en daar kunt u het beste een schroevendraaier voor gebruiken.

Autoband vervangen in eenvoudige stappen

Stap 1: verwijder de wieldop met een schroevendraaier. Dit doet u door de schroevendraaier achter de wieldop te plaatsen en de wieldop er rustig af te wippen. Vervolgens draait u de wielmoeren voor de helft los.

Stap 2: Plaats de krik recht onder de auto. Op iedere krik staan er aanwijzingen hoe u dit apparaat het beste kunt gebruiken. Plaats de krik in ieder geval wel op een verharde ondergrond zodat de krik niet zal wegzakken. Als de auto los is van de grond draait u de wielmoeren er helemaal af en verwijdert u de band.

Stap 3: Plaats de nieuwe band en draai de wielmoeren eerst met de hand aan. Als alle wielmoeren geplaatst zijn pakt u de moersleutel en draait u de wielmoeren niet volledig aan.

Stap 4: Laat de auto voorzichtig zakken als de banden de grond raken dan draait u de wielen zo strak als mogelijk aan. Laat u nu de auto volledig zakken. Het enige wat er nog moet gebeuren is de wieldoppen terug plaatsen. De wielen zijn nu goed gemonteerd.

Autoband vervangen uitlijnen

Als u een band vervangt dan moet u er van bewust zijn dat deze uit gelijnd moet zijn. Dit houd eigenlijk in dat uw autoband in balans moet zijn dat hij dus overal even zwaar is. Als u dit niet doet moet u continu compenseren, ook sluiten uw banden sneller. Laat uw Autoband dus uitlijnen na of voor vervanging. Zoals u hier boven leest is het niet erg ingewikkeld om de autoband te verwisselen. U moet echter wel de benodigde gereedschappen bij de hand hebben.

Geplaatst in Nieuws.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *